O KOMPANIJI GALEB

GALEB Šabac, jedan je od lidera u oblasti preduzetništva na našim prostorima, a inače je prvo registrovano privatno preduzeće u bivšoj SFRJ. Kompanija je osnovana 1971. godine, najpre kao zanatska radionica iz oblasti elektrotehnike i elektronike. Tokom četiri decenije uspešnog i dinamičnog razvoja, stalno smo osvajali nove oblasti poslovanja.

Zahvaljujući dugoj tradiciji u oblasti elektronike, najveći smo srpski proizvođač fiskalnih uređaja, GPS sistema, signalno-sigurnosnih sistema za železnicu, preradi metala i proizvodnji metalne ambalaže. Iza nas su decenije rada, uspeha, napretka, godine u kojima smo izgradili poverenje među 30 hiljada poslovnih saradnika u 28 zemalja na četiri kontinenta.

Dostizanje ove pozicije omogućilo je oko 500 zaposlenih, mreža od sedam sopstvenih preduzeća u zemlji i više od 200 ovlašćenih servisera i distributera. Galeb, pored osnovne delatnosti, obavlja i poslove holdinga za svoja preduzeća u sistemu. Dosadašnjim poslovanjem, Kompanija je u potpunosti opravdala svoj korporativni slogan “Galeb – Partner najboljima”, a na nama je da svoje znanje, snagu i želju uložimo kako bi se zadržali na tom putu.

 

GALEB Electronics je lider u oblasti proizvodnje i prodaje fiskalnih i GPS uređaja, kao i prodaje i servisiranja mašina za rad na visini – teleskopskih viljuškara i makazastih platformi. Od početka fiskalizacije u Srbiji 2004. Godine, Galeb je broj 1 po broju proizvedenih i pordatih uređaja. Poseban ponos nam je naša patentirana proizvodnja GPS uređaja za sataelitsko praćenje vozila i drugih parametara tokom vožnje. Takođe ističemo i dugogodišnju tradiciju u prodaji i servisiranju aparata za zavarivanje, agregata i kompresora poznatih svetskih proizvođača: LORCH, GenSet i FIAC.

 

GALEB Signalizacija je lider na regionalnom tržištu signalno-sigurnosnih uređaja za železnicu i metalne galanterije. Fabrika u Beogradu već decenijama proizvodi razne uređaje koji osiguravaju bezbednost na prugama i izvozi ih u nekoliko zemalja regiona. Fabrika u Ubu već duže od pola veka proizvodi sefove, metalne ormare i opremu za radionice. Od nedavno preuzeli smo i tržište kontejnera specijalnih namena i paketomata gde sarađujemo sa nekoliko poznatih evropskih giganata.

Škola zavarivanja u saradnji sa srpskim predstavništvom nemačke škole “Ernst Klett” izvela je tri generacije do sada. Školovanje po evropskim standardima u najsavremenijim uslovima izdvaja Galebovu školu od drugih.