O programu - Proces selekcije

1. Prijava za projekat

Kada se otvore prijave, na stranici KONKURS na našem sajtu ostaviš svoj CV i automatski ulaziš u proces selekcije. Naš tim će ti se ubrzo nakon toga javiti sa ishodom prvog kruga selekcije, a čak i ukoliko je negativan, možeš tražiti feedback od našeg HR sektora, koji će ti dati detaljna objašnjenja i pomoći da unaprediš CV pa samim tim i šanse za zaposlenje.

2. Izrada testova

DRUGI KRUG SELEKCIJE REZERVISAN JE ZA IZRADU RAZLIČITIH TESTOVA: TEST LIČNOSTI, IQ TEST, TEST EXCELA I ENGLESKOG JEZIKA. SVI TESTOVI ĆE SE POPUNJAVATI ONLINE I IMAĆEŠ NEKOLIKO DANA DA IH ODRADIŠ. ČAK I UKOLIKO NE PROĐEŠ U NAREDNI KRUG SELEKCIJE, DOBIĆEŠ REZULTATE SVOJIH TESTOVA I MOGUĆNOST DA SE KONSULTUJEŠ SA NAŠIM HR SEKTOROM.

3. Razgovor sa HR-om

U trećem krugu selekcije imaš prvu priliku da se upoznaš sa nekim iz kompanije. U razgovoru sa HR-om moći ćeš da izraziš svoje želje i interesovanja i popričaš detaljnije o samom programu. Takođe, od HR-a ćeš dobiti povratne informacije na prethodne krugove selekcije i naše mišljenje o tome u kojoj oblasti ćeš se najviše pronaći. Kao i u prethodnim krugovima selekcije, ukoliko ne prođeš u naredni krug, imaćeš mogućnost da o tome detaljno popričaš sa HR-om.

4. Izrada studije slučaja u timu

U OVOM KRUGU BIĆEŠ RASPOREĐEN U TIM STUDENATA, A CILJ ĆE VAM BITI DA PRONAĐETE REŠENJE ZA REALAN POSLOVNI PROBLEM. PORED TOGA ŠTO ĆEŠ UPOZNATI BUDUĆE KOLEGE, IMAĆEŠ PRILIKU DA SE SUSRETNEŠ SA REALNIM PROBLEMIMA KOJI SE MOGU JAVITI U KOMPANIJI I DA NAUČIŠ KAKO SE TAKVIM PROBLEMIMA PRISTUPA. I NA KRAJU OVOG KRUGA, ČEKA TE POVRATNA INFORMACIJA OD NAŠEG HR SEKTORA.

5. Razgovor sa direktorom

Poslednji krug selekcije rezervisan je za razgovor sa direktorom firme. U ovom krugu pred tebe iznosimo finalnu ponudu u vezi pozicije na kojoj te vidimo. Imaćeš priliku da sa direktorom i HR-om popričaš o svim prethodnim krugovima selekcije i razrešiš sva pitanja i nedoumice koje imaš. Ukoliko postignemo dogovor, vraćaš se na učenje za junski i julski rok, a onda se vidimo u firmi od 15. jula.

6. Zaposlenje i mentorstvo

Plaćeno šestomesečno zaposlenje počinje 15. jula i traje do 15. januara. Tokom ovog perioda radićeš sa stručnim mentorom koji će ti biti maksimalno posvećen i od koga ćeš naučiti sve što je potrebno za obavljanje posla na datoj poziciji. Ukoliko nakon tri meseca poželiš da se oprobaš u nekoj drugoj oblasti, omogućićemo ti da promeniš poziciju i obezbedićemo ti novog mentora. Tokom ovog perioda, mentor će te konstatno usmeravati i davati povratne informacije o tvom radu što će ti omogućiti lakši i brži razvoj.

7. Nastavak saradnje

15. januar ne mora da predstavlja kraj našeg druženja. Ukoliko se tokom šest meseci istakneš i poželiš da nastaviš da radiš kod nas u kompaniji, vrlo rado ćemo ti pružiti tu mogućnost. Na tebi je samo da nastaviš da radiš najbolje što možeš i pokažeš svima zašto si baš ti lider generacije!